Застосування онтології комп’ютерних систем під час практичної діяльності майбутнього інженера-педагога - Козіброда, Сергій (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Розглянуто проблему використання онтології комп’ютерних систем у професійній діяльності майбутніх інженерів-педагогів галузі комп’ютерних технологій. Обґрунтовано завдання автоматизованого обміну формальними описами моделей як головного чинника дослідження в застосуванні онтологій. Доведено доцільність застосування онтологій комп’ютерних систем в таких напрямках підготовки інженера-педагога, як штучний інтелект, інтерфейс, обробка природної мови, системах питання-відповіді, класифікації товарів і послуг, семантичній розмітці тексту, моделюванні організаційної структури підприємств, системах нормативно-довідкової інформації (НДІ).