Структура готовності студентів медичних коледжів до професійного саморозвитку - Соцький, Кирило (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Проаналізовано підходи у трактуванні поняття «саморозвиток» у психологічній і педагогічній літературі. З’ясовано суть і структуру готовності до професійного саморозвитку студентів медичного коледжу. Виокремлено ціннісний, мотиваційний, когнітивний, операційний і вольовий компоненти. Визначено чинники та охарактеризовано етапи саморозвитку майбутніх медиків середньої ланки.