ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ФОРМУВАННЯ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ У ВИЩІЙ ШКОЛІ - Kryshtanovych, Svitlana (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2018)
Проаналізовано діяльність вітчизняної вищої школи щодо підготовки спортивних менеджерів з урахуванням вимог сучасного ринку праці. Вказано основні проблеми, які перешкоджають формуванню менеджерів фізичної культури і спорту. Встановлено причини низького рівня підготовки менеджерів фізичної культури і спорту у вищих навчальних закладах (ВНЗ) України. Обґрунтовано, що інноваційні підходи у формуванні майбутніх менеджерів фізичної культури і спорту в нинішніх умовах є визначальним напрямом у діяльності вітчизняної вищої школи. Визначено завдання та принципи структури педагогічного процесу у ВНЗ, які мають враховувати вимоги роботодавця до спортивних менеджерів як на національному, так і на міжнародному ринках праці. Доведено, що нині систему професійної підготовки менеджерів з фізичної культури і спорту необхідно спрямувати на задоволення потреб суспільства фахівцями, які повинні знати специфіку менеджменту в різних сегментах галузі і бути конкурентоспроможними учасниками ринку праці.