Формування культури родинних взаємин як пріоритетний напрямок сімейного виховання в сучасному соціокультурному просторі - Северинчук, Людмила (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Аналізуються дослідження у педагогіці та психології з проблем підготовки молоді до створення сім’ї. Відзначається взаємозалежність рівнів культури стосунків у сім’ї та загальної культури в суспільстві. Обґрунтовується пріоритетність формування культури родинних взаємин як напрямку сімейного виховання в сучасному соціокультурному просторі. Розкриваються окремі аспекти формування культури родинних взаємин молоді. Доводиться необхідність застосування методик самопізнання та самовдосконалення у процесі формування культури родинних взаємин. Описуються змістові взаємозв’язки між формуванням внутрішньої культури індивіда, культурою родинних взаємин і самопізнання. Розкривається сутність формування культури родинних взаємин у контексті самопізнавальної діяльності.