Здійснення зворотного зв'язку при виконанні вправ і завдань на заняттях іноземної мови - Штохман, Лілія (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Розглянуто явище зворотного зв’язку як складова контролю за навчальним процесом і його практичне застосування. Висвітлено функції; принципи та особливості видів і форм контролю в навчанні іноземної мови. Проаналізовано передумови ефективного управління навчальним процесом і перелічено деякі недоліки традиційних способів здійснення зворотного зв’язку згідно з дослідженнями британських педагогів. У цьому контексті; базуючись на працях західних методистів; представлено додаткові альтернативні методи; що сприяють ефективній перевірці виконання завдань студентами на занятті; зокрема зміна ролей; інтерактивна; дружня перевірки тощо. Перелічено й обґрунтовано деякі переваги таких видів перевірки. Встановлено; що заохочення студентів до участі; відповідальності і співпраці дозволяє полегшити та урізноманітнити традиційний процес зворотного зв’язку.