Методологічні аспекти формування готовності майбутніх фахівців економічних спеціальностей до професійного іншомовного спілкування - Тинкалюк, Оксана (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Проаналізовано методологічні аспекти формування готовності майбутніх економістів до професійного іншомовного спілкування. Проблема формування готовності майбутніх економістів до професійного іншомовного спілкування розглядається на основі системного (), діяльнісного (), особистісно орієнтованого (), компетентнісного () та культурологічного (орієнтує студентів на оволодіння загальнокультурними цінностями) методологічних підходів.