Навчальні проекти як засіб застосування знань у практичній діяльності майбутніх інженерів-педагогів - Цідило, Іван (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Висвітлено проблему застосування знань у практичній діяльності інженерів-педагогів. На основі загальної цілісної структури діяльностівстановлено, що провідним її видом є перетворювальна діяльність, яка повинна відбуватися на основі засвоєння усіх існуючих видів діяльності в єдності. Як засіб застосування теоретичних знань у практичній діяльності запропоновано в організації навчального процесу вищого навчального закладу (ВНИЗ використовувати три рівні навчальних проектів залежно від активності і поставленої мети діяльності.