Формування здорового способу життя як складова фізичної культури і спорту - Шеремет, Ігор (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Подано визначення поняття здорового способу життя, розглянуто його складові. Доведено взаємозв’язок фізичної культури та спорту як одних із найбільш вагомих засобів, що сприяють формуванню здорового способу життя. На основі аналізу літератури розкрито зміст поняття «оптимальний руховий режим». Окреслено ефективні методи формування здорового способу життя.