ОЦІНКА РІВНЯ УПРАВЛІНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ ВИКЛАДАЧІВ ТЕХНІЧНИХ КОЛЕДЖІВ - Dubinetskiy, Volodymyr (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, 2016)
Охарактеризовано проблему оптимізації підготовки кваліфікованих кадрів у системі технічної освіти, що пов’язана з підвищенням рівня управлінської культури викладачів технічних коледжів як важливої складової їх педагогічного професіоналізму і майстерності. Досліджено індивідуально-типологічні особливості управлінської культури викладачів технічних коледжів, виявлено відмінності та виокремлено типи викладачів цих навчальних закладів за ступенем її сформованості. Наведено результати педагогічного експерименту. Визначено причини недостатньо високих показників сформованості структурних компонентів управлінської культури викладачів технічних коледжів.