Формування культури родинних взаємин як пріоритетний напрямок сімейного виховання в сучасному соціокультурному просторі

Автор(и)

  • Людмила Северинчук

Ключові слова:

Родинні взаємини, внутрішня культура, культура родинних взаємин, сімейне виховання, соціокультурний простір

Анотація

Аналізуються дослідження у педагогіці та психології з проблем підготовки молоді до створення сім’ї. Відзначається взаємозалежність рівнів культури стосунків у сім’ї та загальної культури в суспільстві. Обґрунтовується пріоритетність формування культури родинних взаємин як напрямку сімейного виховання в сучасному соціокультурному просторі. Розкриваються окремі аспекти формування культури родинних взаємин молоді. Доводиться необхідність застосування методик самопізнання та самовдосконалення у процесі формування культури родинних взаємин. Описуються змістові взаємозв’язки між формуванням внутрішньої культури індивіда, культурою родинних взаємин і самопізнання. Розкривається сутність формування культури родинних взаємин у контексті самопізнавальної діяльності. 

Посилання

Євтух М. Культура взаємин: підручник / М. Євтух, Т. Черкашина. – Черкаси: Видавець Чабаненко Ю. А., 2012. – 340 с.

Концепція сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина» на 2012–2021 роки [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.iitzo.gov.ua|files|konzepsiy_shasliva_rodina_12_21.doc.

Пиньковская Э. Духовное материнство / Э. Пиньковская. – Черкассы: Издатель Чабаненко Ю. А., 2013. – 188 с.

Словник української мови. В 11 т. Т. 1. – К.: Наук. думка, 1970. – 800 с.

Словник української мови. В 11 т. Т. 4. – К.: Наук. думка, 1970. – 840 с.

Словник української мови. В 11 т. Т. 9. – К.: Наук. думка, 1978. – 916 с.

Сухомлинський В. Сто порад учителеві / В. Сухомлинський. – К.: Рад. школа, 1988. – 304 с.

Черкашина Т. Формування культури взаємин між викладачами і студентами у навчально-виховному процесі технікуму: дис. … канд. пед. наук: 13.00.07 / Т. Черкашина – Черкаси, 2008. – 262 с.

##submission.downloads##

Як цитувати

Северинчук, Л. (2016). Формування культури родинних взаємин як пріоритетний напрямок сімейного виховання в сучасному соціокультурному просторі. Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: педагогіка, (1), 137–142. вилучено із http://nzp.tnpu.edu.ua/article/view/61867